Watch - Latest Funny Videos !!


SBI Specialist Officer Sample Paper/ Model Paper 2014

SBI Specialist Officer Sample Paper/ Model Paper 2014 www.sbi.co.in

State Bank of India Specialist Officer Sample Paper/ Model Paper/ Practice Paper 2014-2015. SBI SO Cadre Sample paper 2012, 2013, 2014 can be find on this page. We are providing some question and answers for SBI SO recruitment 2014 online exam sample papers. Candidate can also submit their own sample question for SBI Specialist Officer 2014 via commenting below.

sbi so model paper 2014 downloadAs per the latest recruitment notification State Bank of India will be conducting online written exam on 19th April 2014 for recruiting various MMGS-III, MMGS-II, MMGS-I, JMGS-I,II,III etc (Manager, Deputy Manager, Asst. Manager) etc.

Also ReadSBI SO Recruitment 2014

Also ReadSBI SO Eligibility 2014

SBI Specialist Officer Sample Question Papers:

Candidates can get an idea by solving questions for SBI Specialist Officer Exam from below. Applicants can get SBI Specialist Officer Model Papers through its official website.

Question 1. A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can a do the work if he is assisted by B and C on every third day?

  1. 12 days
  2. 15 days
  3. 16 days
  4. 18 days

Ans. (2)

Question 2. The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?

  1. 4 years
  2. 8 years
  3. 10 years
  4. None of these

Ans.(1)

Question 3. If 6 is 24% of a number, what is 40% of the same number?

  1. 8
  2. 10
  3. 15
  4. 20

Ans. (2)

Question 4. The Pacific yew is an evergreen tree that grows in the Pacific Northwest. The Pacific yew has a fleshy, poisonous fruit. Recently, taxol, a substance found in the bark of the Pacific yew, was discovered to be a promising new anticancer drug

  1. Taxol is poisonous when taken by healthy people.
  2. Taxol has cured people from various diseases.
  3. People should not eat the fruit of the Pacific yew
  4. The Pacific yew was considered worthless until taxol was discovered.

Ans. (3)

Question 5. 120, 99, 80, 63, 48,…?

  1. 35
  2. 38
  3. 39
  4. 40

Ans  (1)

Question 6. Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Ans. (2)

Question 7. What difference does the 5th generation computer have from other generation computers?

  1. Technological advancement
  2. Scientific code
  3. Object Oriented Programming
  4. All of the above

Ans (1)

Question 8. Marketing is Find the wrong option…..

  1. An Ancient Concept
  2. A Modern Need
  3. A Continuous Affair
  4. A Term Effort

Ans. (1)

Question 9. ___________ to school yesterday?

a. Do you walk
b. Did you walked
c. Did you walk
d. Have you walked

Ans.9 (c)

Question 10. You need not come unless you want to.

  1. You don’t need to come unless you want to
  2. You come only when you want to
  3. You come unless you don’t want to
  4. You needn’t come until you don’t want to
  5. No correction required

Ans.  (1)

Also ReadSBI SO Paper Pattern 2014

Also Read: SBI SO 2014 Exam Center